eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Kiss László nem lehet Százhalombatta példaképe

Kiss László nem lehet Százhalombatta példaképe

A százhalombattai önkormányzat elfogadta Kiss László kérését és törölte a díszpolgári címét és a városi uszoda nevét is megváltoztatja - mondta Vezér Mihály polgármester. A városvezető megerősítette, hogy a nemi erőszak miatt elítélt korábbi úszó szövetségi kapitány találkozott az áldozat Takáts Zsuzsannával, akitől elnézést kért.

„Úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk a 10-én Kiss László leírtakban foglaltakat, miszerint lemond a díszpolgári címéről és az uszoda névadói pozíciójáról is. Döntését elfogadtuk és töröltük őt a díszpolgárok sorából. Hoztunk erre egy határozatot és az uszoda nevét megváltoztattuk, levettük a nevét. A mai nappal lezártnak tekintjük a Kiss László-ügy százhalombattai vonatkozását” - mondta Vezér Mihály százhalombattai polgármester.

Hozzátette: Kiss László azzal indokolta kérését, hogy nem szeretné Százhalombatta nevét további negatív felhangokkal szerepeltetni az ügyében.

„Beszéltem Kiss Lászlóval a testületi ülés előtt és elmondta, hogy ügyvédje közreműködésével egy virágcsokorral meglátogatta Takáts Zsuzsannát és bocsánatot kért az áldozattól, aki megbocsátott” - számolt be Kiss László bocsánatkéréséről a polgármester.

Mint mondta, a sajtón keresztül szereztek információkat arról, hogy Kiss László több más esetben is érintett lehetett.

„Amikor az első sajtóhír megjelent, mi azt az utat választottuk, hogy szeretnénk pontos információkkal rendelkezni, mielőtt döntünk Kiss László ügyében. Nem szerettük volna elhamarkodottan és igazságtalanul meghozni a döntést. Miután Takáts Zsuzsanna nyilvánosság elé lépett és más áldozatokra is fény derült, a továbbiakban feleslegessé tették a fenntartásainkat és úgy döntöttünk, ezzel véget vetünk az ügynek” - fogalmazott Százhalombatta polgármestere.

Vezér Mihály szerint Kiss László megosztó személy, nem lehet egy közintézmény névadója és nem lehet egy közösség példaképe.

„Szolidáris érzéseket táplálunk az áldozatokkal és mélyen elítéljük ezt a gyalázatos cselekedetet” - jegyezte meg.

A polgármester úgy látja, sajnálatos módon sérült Százhalombatta jó hírneve.

„Annak ellenére, hogy az események semmilyen kapcsolatban nem állnak Százhalombatta nevével, mégis negatív fényben tűnünk fel még egy darabig, amit sajnálunk” - mondta Vezér Mihály százhalombattai polgármester az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×