eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Orbán Viktor fogadta a sportújságírók küldöttségét

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban fogadta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) küldöttségét.

Az MSÚSZ tájékoztatása szerint a szervezet Tápiószentmártonban zajló kongresszusának hétfői nyitónapján tartott kétórás egyeztetés elején Szöllősi György elnök átnyújtotta a meghívót a kormányfőnek az M4 Sport - Az Év Sportolója Gálára, amelyet 2017. január 12-én tartanak a Nemzeti Színházban. Ezen az eseményen 59. alkalommal vehetik át az elismeréseket a sportújságírók által az esztendő legjobbjainak választott sportolók és edzők.

A megbeszélésen a sportújságírók küldöttségének tagjai részletesen bemutatták a kormányfőnek a több mint hatszáz tagú MSÚSZ elnökségének programját, a sportújságíróknak az elmúlt évtizedekben alaposan megváltozott munkáját, társadalmi státuszát.

"Az MSÚSZ számos törekvésében - mint a Csillag Imre Ösztöndíjprogram, vagy a médiakiszolgálás speciális infrastruktúrájának megteremtése az állami sportlétesítmény-fejlesztéseknél - számíthat a kormány segítségére, miközben a sajtó eszközei és a szövetség nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatai révén mindent megtesz a magyar sport nagy fejlesztési programjai és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat népszerűsítéséért" - olvasható a MSÚSZ tájékoztatásában.

Hétfő este Tápiószentmártonban díszvacsora keretében adták át az MSÚSZ éves kitüntetéseit. Az eseményen részt vett Yannis Daras, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai tagozatának görög elnöke, aki bejelentette, hogy a szervezet 2017. márciusában Budapesten tartja meg éves európai kongresszusát.

Életműdíjat kapott Malonyai Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa és Szalay Péter, a 2017-es magyarországi, hat sportágat egyesítő vizes-világbajnokság médiaigazgatója, a Telekom Hírszolgálat vezetője.

Feleki-díjat nyújtottak át Méhes Gábornak, a Sport TV riporterének és Vincze Andrásnak, a Nemzeti Sport labdarúgórovat-vezetőjének.

Az MSÚSZ elnökségének döntése értelmében a sportújságírók Világnapi elismerését a tíz éve elhunyt sportdiplomatáról, a szövetség örökös tiszteletbeli alelnökéről, Gyulai Istvánról nevezték el. Ezt a díjat idén Fábik Tibor, a Magyar Idők sportújságírója; Mohai Gábor, a Nemzeti Sport és a Kisalföld tudósítója; Szűcs András, a Nemzeti Sport egyéni és csapatjáték rovatának helyettes vezetője; Tóth Anita, a Nemzeti Sport egyéni és csapatjáték rovatának vezetője, valamint Vobeczky Zoltán, az M4 Sport szerkesztője kapta meg.

Nívódíjban részesült Ághassi Attila, az Index újságírója; Czégány Pál, a FradiMédia főszerkesztője és Nagy Zsuzsanna operatőr-vágó; Égerházi Péter, a Hajdú-bihari Napló újságírója; Fejér Balázs, a KarcFM Előnyszabály című műsorában elhangzott, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozóval készített húsvéti beszélgetésért; Szirtesi László fotóriporter; Vámos Tamás, a Sport Plusz szerkesztőségvezetője.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×