eur:
400.4
usd:
362.91
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Tovább vadásznak a taxis hiénák - lapszemle

Hiányoznak a vasúti határok átjárhatóságának feltételei– írja a Magyar Idők. Kevesebb kórház maradhat – írja a Magyar Nemzet.

Hiányoznak a vasúti határok átjárhatóságának feltételei– írja a Magyar Idők. A lapnak a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatója azt mondta: a hodosi magyar-szlovén vasúti határállomást idén úgy villamosította uniós forrás felhasználásával a szlovén fél, hogy ott dízelmozdony segítsége nélkül a magyar áramnemű mozdonyt nem lehet szlovén áramneműre cserélni. Kovács Imre szerint a vonatok így nem tudnak megállás nélkül áthaladni egyik országból a másikba, sőt a villanymozdonyokat még át is kell vontatni az egyik villamosított vonalról a másikra.

Kevesebb kórház maradhat – írja a Magyar Nemzet. Gazdaságosabb és a betegek számára is előnyösebb volna, ha a kisebb kórházakat megszüntetnék a jelenlegi formájukban, és egynapos sebészet keretei között, valamint a szakrendelőkben látnák el a pácienseket – erről beszélt a lapnak több szakértő is. Így a nagyobb intézményekben több orvos és nővér tudna dolgozni. A változás egyik gátja azonban épp a hálapénz rendszere.

A Népszabadság – szakemberekre hivatkozva - azt írja: több ezer ápolásra szoruló, jobbára idős ember kerülhet ki a kórházak fennhatósága alól, és maradhat ellátatlanul, ha a kormány a szaktárca elképzeléseit követve számol fel egyes krónikus belgyógyászati osztályokat, és bízza azok feladatait a szociális ágazatra.

Évi 400 millióan utaznak busszal magyar utakon, a magyar buszgyártók mégis alig kapnak megrendelést - írja a Népszabadság. A csekély hazai megrendelés nem tesz lehetővé komolyabb fejlesztéseket, a Volán vállalatok pedig új, magyar gyártású buszok helyett gyakran használt külföldi járműveket vásárolnak - mondta el a lapnak a Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke.

A Magyar Idők szerint Medgyessy Péter feleségének magánbankszámláján kötött ki annak az 597 ezer eurónak a nagy része, amelyet a korábbi miniszterelnök érdekeltségébe tartozó AssistConsult Kft. 2007-2008-ban tanácsadásért kapott a korrupciós vádakkal illetett Alstom francia járműgyártótól – írja a lap az ügyben eljáró magyar nyomozókra hivatkozva.

Tovább vadásznak a taxis hiénák – olvasható a Magyar Nemzetben. A lap szerint a korábbi szigorítások és kormányzati ígéretek ellenére egyre több drosztot foglalnak el a budapesti taxisok életét megkeserítő, besárgított autóval, de engedély nélkül működő hiénák. 

Eltörli a kormány a magyar bankok egyik adóját – írja a Portfolió. Az idei 79,2 milliárd forintról 66,5 milliárd forintra csökken a bankadó összege jövőre a 2017-es költségvetés tervezete alapján. Ez a korábbinál jelzetthez képest látszólag kisebb csökkentést jelent ez, mégsem az: ugyanis megszűnik az idén 6,3 milliárd forintot jelentő, régebb óta létező hitelintézeti járadék, így a bankok adóterhelése tényleg csaknem 20 milliárd forinttal csökken.

Rengeteg pénzt bukhatnak a hálózaton belüli ingyenességet kínáló mobiltelefon-csomagok használói, ha csak az előhívószám alapján döntenek arról, hogy kivel beszélnek ingyen és kivel nem – hívja fel a figyelmet a napi.hu. Márciusban már több mint 900 ezer olyan szám működött Magyarországon, amelyek más szolgáltatóhoz tartoztak, mint eredetileg, tehát mind amilyenre az előhívó alapján gondolni lehetne. Részletek a 9 óra után kezdődő üzleti reggeli című műsorunkban.

Minden évben egyre többen jelentkeznek OKJ-s képzésekre. A Pénzcentrum megnézte, miben változik szeptembertől a képzési rendszer, melyek a legnépszerűbb képzések, és vajon többet ér-e egy OKJ-s papír a diplománál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Kivonultak az ukrán erők a fontos erődvárosból, újabb eszközzel toboroz katonákat Putyin – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Kivonultak az ukrán erők a fontos erődvárosból, újabb eszközzel toboroz katonákat Putyin – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Elfoglalta az orosz haderő a Donyeck megyei Vuhledárt. Szerdán az ukrán hadsereg is elismerte, hogy kivonultak a városból. Az egyik ukrán műveleti csoport szerint azért adták fel a stratégiai fontosságú erődvárost, mert az orosz csapatok majdnem bekerítették őket. Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvényt, amely szerint automatikusan felmentést kap minden vád alól az, aki katonai szolgálatot vállal az orosz haderőben, miközben büntetőeljárás zajlik ellene. Szintén felmentés jár azoknak, akiket elítéltek, de még nem kezdték el letölteni börtönbüntetésüket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×