eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Tömegsír az újpesti piac mellett?

Az újpesti piac felújítása, átépítése közben valószínűsíthetően emberi maradványokra, egy világháborús tömegsírra bukkantak az építőmunkások. Az építkezést jelentős mértékben nem akadályozza a sír feltárása - mondta Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

„Az új vásárcsarnok építési munkái során találták meg a csontokat a Szent István téren, az önkormányzat épülete mellett, mintegy 1,8 méter mélységben, 10 méter hosszú szakaszon” - mondta Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: nem zárható ki, de nem is valószínűsíthető, hogy régészeti leletekről van szó.

„2013-ban megtörtént a terület régészeti felmérése, amelynek eredménye szerint nem valószínű, hogy a területen régészeti érték található” - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Mint mondta, a feltárás során a csontok mellett ruhamaradványok és katonai kulacsok is előkerültek, és mivel a környéken nem volt temető, ezért feltételezhető az is, hogy tömegsírról van szó.

„A maradványok feltárása az építkezés egyik mellékterületét érinti, önmagában az építkezést nem akadályozza, de a közműfejlesztést egy-pár napig hátráltatni fogja. Sok minden múlik azon, hogy mit talál a rendőrség és a katonaság illetékes szakembere, ettől függően léteznek különböző eljárásrendek, amelyeket követni kell majd” - fogalmazott Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×