eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Palkovics László: Csökkenhet a diákok óraterhelése

Egy munkacsoport már vizsgálja, és így akár már szeptembertől csökkenhet a diákok óraterhelése - mondta az InfoRádióban az oktatási államtitkár. Palkovics László közölte, nem opció az, hogy a mindennapos testnevelés kikerüljön a rendszerből. Részleteket az Inforádió Aréna című műsorában hallhatnak este 18 órától.

„Fontos kérdés, hogy nagy a gyerekek óra- és tananyagterhelése. Az óraterhelés növekedése érthető, hiszen két testnevelésórával és egy etikaórával lett több. De a megtanítandó és számon kért tananyagmennyiség is megnövekedett, és itt valamit tenni kell” - mondta Palkovics László oktatási államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hozzátette: kérték a bizottságot, hogy tegyenek olyan rövid távú javaslatot, ami akár már szeptembertől csökkentheti ezt a terhelést.

„A mindennapos testnevelés nem járulhat hozzá ehhez negatív módon, hiszen a tornaórára nem kell készülni, és egy órányi testnevelés felüdülést jelent a gyerekeknek. Arról persze lehet beszélni, hogy mikor tartjuk ezeket a testnevelésórákat, de úgy érzem, nem szabad megszüntetni őket. Ha megnézzük, hogy milyen a társadalmi elfogadottsága a mindennapos testnevelésnek, akkor kiderül, hogy nagyon magas” - hangsúlyozta Palkovics László.

Az államtitkár szerint a hit- és erkölcstanóra esetében meg kell vizsgálni, hogy ebben a pillanatban hozzájárul-e ahhoz, ami az eredeti célt jelentette.

„De ez mindössze egyetlen órát jelent. A kérdés az, mi történik, ha fakultatívvá tesszük vagy integráljuk a történelemórába. Nem biztos, hogy ezzel csökkenni fog a gyerek terhelése! - jegyezte meg az oktatási államtitkár.

Részleteket az Inforádió Aréna című műsorábban hallhatnak este 18 órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×