eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Demszky és "a teljes igazság"

A városvezetés felkéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával, teljes körűen vizsgálja ki a cég használt buszok vásárlására kiírt tenderének körülményeit - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója. Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottságának elnöke közölte: napokon belül összehívja felügyelőbizottság rendkívüli ülését.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén Demszky Gábor főpolgármester arra kérte Antal Attila BKV-vezérigazgatót, "hogy a teljes igazságot tárja a felügyelőbizottság elé" - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója.

Nyáry Krisztián elmondta, hogy a BKV ezzel párhuzamosan középtávú járműbeszerzési stratégiát terjeszt a városüzemeltetési bizottság elé, hogy a járművásárlások előre kiszámítható módon történjenek. A felügyelőbizottság vizsgálatának lezárultáig a városvezetés nem értékeli a busztendert - szögezte le a Városháza kommunikációs igazgatója.

Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottságának elnöke közölte, hogy a felügyelőbizottság napokon belül összehívandó rendkívüli ülésén várhatóan döntenek majd a vizsgálat elrendeléséről, a közbeszerzési szakértő bevonásáról.

A BKV vezérigazgatója múlt pénteken beszélt először arról, hogy a fia egy olyan cégnél dolgozott, amelyik alvállalkozója a BKV használt buszok vásárlására kiírt tenderén egyedül elindult Alfa Busznak.

Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke még múlt pénteken közölte: a BKV használtbusz-vásárlási tendere körüli zavaros információk tisztázására kéri a cég vezérigazgatóját, s ez ügyben szerdára összehívta a testület rendkívüli ülését, valamint levélben kérte a buszbeszerzésre kiírt tender bírálóbizottságát, hogy halasszák el egy hónappal, március 19-ig a döntéshozatalt.

Demszky Gábor főpolgármester múlt csütörtökön levélben kérte a szocialista Hagyó Miklóst, városüzemeltetési helyettesét, hogy haladéktalanul vizsgálja ki, milyen körülmények közt zajlik a használt buszok beszerzése.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×