eur:
401.2
usd:
365.74
bux:
73455.31
2024. október 4. péntek Ferenc

Reménytelen tárgyalások?

Megkezdődött az egyeztetés a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között az érdekképviselet követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról. A vasúttársaság a tárgyalás előtt ismét azt hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint a szakszervezet követeléseinek nincs jogi, szakmai, gazdasági alapja.

Az érdekképviselet dolgozónként továbbra is 250 ezer forintot követel a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve - a 6,9 százalék mellett - 10 százalék többletbérfejlesztést kér az önálló cégbe kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak.

A vasúttársaság a sztrájk idejére mától 5 ezer forint jutalmat ad szolgálatonként azoknak a dolgozóknak, akik munkájukkal a vonatközlekedés biztosításán dolgoznak.

A MÁV tájékoztatása szerint reggel minden vasútvonalon elindult egy-egy szerelvény Budapest felé, de a vonatok csak a peremkerületekig közlekednek.

Both Ferenc, a diszpécserszolgálat ügyeletese az Inforádióban megerősítette, hogy a volánbuszokon elfogadják a vasúti bérleteket.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×