eur:
401.13
usd:
365.58
bux:
73455.24
2024. október 4. péntek Ferenc

Ilyen még nem volt: versenyhelyzetben a BKV

Történetének során először versenybe kell szállnia a BKV-nak egy budapesti buszvonal üzemeltetéséért. A XV. kerületi önkormányzat ugyanis úgy döntött, hogy nemzetközi pályázatot ír ki a Palota busz működtetésére, hátha más társaságok olcsóbban vállalják a BKV-nál.

A XV. kerületben 2004 óta működik az úgynevezett Palota-busz. A szolgáltató eddig a BKV Zrt. volt, egy uniós szabályozás szerint azonban az önkormányzatnak közbeszerzési eljárást kell kiírnia a szolgáltatásra - mondta az InfoRádiónak a XV. kerületi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetője.

Németh Tibor közölte: a BKV eddig kiválóan ellátta a feladatát, évente 27 millió forintért.

Az önkormányzat most reméli, hogy a közbeszerzési pályázat hatására anyagilag jobb ajánlatokat kap a jelentkezőktől - tette hozzá a XV. kerületi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetője.

Az önkormányzat eredetileg azért indította a Palota-buszt, mert az elsősorban helyi érdekeket szolgál. Mivel nem hagyja el a kerület határait, nem a BKV feladata volt, hogy ezt a szolgáltatást biztosítja.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×