eur:
401.7
usd:
364.22
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Gond lehet a tankönyvekkel

Az új tankönyvrendelet miatt nem biztos, hogy időben ki tudják majd szállítani a tankönyveket az új tanév előtt - írja a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A Népszabadságból kiderül, hogy Fleck Zoltán jogszociológus szerint nem mindig képes a bíróságok működésével kapcsolatos problémák megoldására az Országos Igazságszolgáltatási Tanács.

Az 1997-es igazságszolgáltatási reform tapasztalatait a Magyar Tudományos Akadémia háromfős kutatócsoportja igyekszik számba venni, és az eddigi eredményekről a napokban számoltak be. A kutatás teljes anyagát várhatóan februárban hozzák nyilvánosságra.

A Magyar Nemzet tankönyvgondokról ír. Az év elején életbe lépett tankönyvrendelet egyik pontja szerint az Oktatási és Kulturális Minisztérium háttérintézményéhez, az Oktatási Hivatalhoz kell az iskoláknak elküldeniük a rendeléseiket. Ott egy apparátust hoznak létre erre a célra, nem kevés közpénzből, írja a lap.

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnöke úgy látja, hogy ez a rendelkezés ismét lehetetlen helyzetbe hozza a tankönyvkiadókat, mert az Oktatási Hivatalnak túl sok időt hagy a rendelések továbbítására, így teljesíthetetlenné válik a könyvek kiszállítása tanévkezdésig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×