eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Tréfa vagy reklám - "önkéntesek" építenék a 4-es metrót

Titokzatos, a 4-es metró barátai néven megjelenő társaság szervez önkéntes munkát az épülő Rákóczi téri metróállomás munkaterületére. A csoport internetes címét a budapesti Városháza címére jegyezték be, ám a főpolgármesteri hivatal szerint hamisan. Egyesek nagyszabású tréfának, mások profi kampányeseménynek tartják a kezdeményezést.

"Bizonyítsuk be, hogy akár az Európai Unió támogatása nélkül is meg tudjuk építeni a 4-es metrót, segítsük önkéntes közmunkával az építkezést" - áll számos, a majdani metró nyomvonalán kiragasztott plakáton és a www.negyesmetrobaratai.eu webcímen közzétett hirdetésben. Az első akciót a társaság csütörtökre hirdeti, a Rákóczi téri munkaterületre.

A plakátokon és a webcímen egyetlen email-címet adtak meg elérhetőségként, amelyen az érdeklődő médiumoknak egyelőre semmitmondó válaszokat adtak az akció céljáról.

Az uniós domaincímre bejegyzett weblap a budapesti Városháza címét adta meg székhelyként. A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán azonban tagadták, hogy bármi közük lenne a kezdeményezéshez.

Egyes vélemények szerint az akció úgynevezett médiahack, azaz egy nagyszabású, a médiát alaposan kihasználó tréfa. Mások úgy vélik, hogy az esemény egy profin megszervezett kampányesemény, ami lehet politikai jellegű - akár ellenzéki, akár kormányoldali -, de lehet üzleti reklám is.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×