eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Elkábította, majd megfojtotta feleségét a tudós

Megmérgezte, majd megfojtotta válófélben lévő feleségét egy vezető brit kutató. A férfi neje halála után azt mondta barátainak: nem tudta volna kifizetni azt az összeget, amit az asszony a válásért kért.

A munkahelyéről hozta el azt a szert, egyfajta homogenizált étert, amivel elkábította, majd egy párnával megfojtotta feleségét a Doncaster Királyi Kórház vezető orvoskutatója, a 44 éves Andrew Booth.

A férfi kihívta a mentőket, akiknek azt mondta: amikor lejött az emeletről, feleségét, az 50 esztendős Lorraine-t a padlón találta, holtan.

A pár húsz évig élt együtt, két gyerekük született. 2005-ben váltak külön, azóta Andrew Booth a családi házukban lakott a gyerekekkel, míg neje egy lakásban élt a bár fölött, ahol pincérnőként dolgozott.

A férfi és neje között már szóba került a válás: Lorraine Booth 60 ezer fontot kért férjétől azért, hogy aláírja a papírokat, ám az asszony halála előtt a kutató azt mondta kollégáinak, nem tud ennyit kifizetni.

A rendőrség nem talált semmi gyanúsat

A rendőrség nem találta gyanúsnak Lorraine Booth júliusi halálának körülményeit: a nyomozók csak akkor kezdtek vizsgálódni, amikor a nő rokonai hivatalos panaszt nyújtottak be az ügyben.

Azóta már a per is folyik Andrew Booth ellen, amelynek során kiderült: a feleség úgy gondolta, hogy férje gyakran csempész olyasmit az italába, amelytől alkoholistának tűnik.

Mint kiderült, a nő jogosan gyanakodott: bár csak társaságban ivott, férje olykor olyan szert tett a poharába, amelytől sokkal ittasabbnak látszott, mint amilyen valójában volt.

Az első, kórházban elvégzett boncolás nem mutatott olyasmit, amiből arra lehetett volna gyanakodni, hogy a nő gyilkosság áldozata lett.

A megismételt vizsgálat ugyanakkor kiderítette, hogy Lorraine-t megfojtották, ráadásul a kábító hatású szer nyomait is megtalálta a szakértő, aki szerint a nő egyáltalán nem volt alkoholista.

Andrew Booth tagadja a gyilkosságot, a tárgyalás azonban folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×