eur:
399.91
usd:
361.93
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

"A kormánynak tisztáznia kell a valódi szándékát"

A fővárosi önkormányzat folytatja a tárgyalásokat a kormányzati negyed környékén bevásárlóközpontot tervező Pólus Holdinggal arról, milyen közérdekű fejlesztésben hajlandó részt venni a cég - mondta az InfoRádiónak a városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság január 16-án hirdeti ki a kormányzati negyedre kiírt közbeszerzési eljárás eredményét.

Ikvai-Szabó Imre ezzel összefüggésben közölte: a tárgyalások a pályázat eredményének ismeretében folytatódnak, hogy a szükséges előterjesztést a januári fővárosi közgyűlés elé vihessék.

A főpolgármester-helyettes hozzátette: folytatják a megbeszéléseket a Pólus Holdinggal is, amely december 21-én közleményben tudatta, hogy nem írja alá a kormányzati negyedhez kapcsolódó városrendezési szerződést. Emellett azonban továbbra is meg akarja valósítani a WestEnd II. projektet.

Az SZDSZ-es politikus ugyanakkor megjegyezte: a kormánynak a következő napokban nyilván tisztáznia kell a valódi szándékát, hogy akar-e, tud-e ebben a ciklusban kormányzati negyedet építeni.

Ikvai-Szabó Imre szerint a főváros a szabályozással felkészült minden lehetőségre, a kerületi szabályozási terv jelenleg felülvizsgálati szakaszban van, ehhez kell majd csatolni a településrendezési szerződést, amely a közösségi közlekedési feladatokat tartalmazza majd.

A főpolgármester-helyettes úgy véli: a következő hetekben dőlhet el, milyen keretek között, mekkora összegben vállalnak feladatot a magánberuházók.

A Pólus céljai mindenképpen fennállnak, de más-más lesz a terület terhelése, ha lesz kormányzati negyed, illetve ha nem - fűzte hozzá a politikus.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján kilenc mérkőzést rendeznek. Az első két mérkőzés kihagyott büntető mellett öngólokat is hozott. A késő esti programban szerepel a Liverpool–Bologna, a Lille–Real Madrid és az RB Leipzig–Juventus mérkőzés is.

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×