eur:
400.11
usd:
361.98
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Soha nem látott mélységben az MSZP

A közvéleménykutatások azt mutatják, hogy a kormány elhibázott reformintézkedései miatt az MSZP népszerűsége soha nem látott mélységbe süllyedt, koalíciós partnere, az SZDSZ pedig egy-két százalékos támogatottságot tudhat maga mögött.

A Népszabadság arról ír, hogy nem éri meg postán, vagy bankfiókban beváltani az összegyűlt egy és kétforintosokat, amelyeket márciustól kivonnak a forgalomból. Az előírások szerint a posta és a bankok száz darabig kötelesek nagyobb címletre váltani az érméket, ennél nagyobb mennyiség esetén azonban díjat kérhetnek a beváltásért. A különböző beváltóhelyek a századik darab után más-más összeget számolnak fel az apróért, van, ahol akár 10 ezer forintot is kérhetnek azért, hogy átvegyék az érméket. Sok szervezet jótékony célra gyűjti most az aprópénzt, amit a jegybankba érdemes vinni - írja a lap. Ott ugyanis ötezer 2 és tízezer egyforintost díjmentesen beváltanak. Az érmék csekkfizetésre, vagy postai vásárlásra is használhatók, a posta ezekben az esetekben bármennyi egy- és kétforintost köteles elfogadni.

A Magyar Nemzet cikke szerint a közvéleménykutatások azt mutatják, hogy a kormány elhibázott reformintézkedései miatt az MSZP népszerűsége soha nem látott mélységbe süllyedt, koalíciós partnere, az SZDSZ pedig egy-két százalékos támogatottságot tudhat maga mögött. Eközben a legnagyobb ellenzéki erő, a Fidesz tábora minden eddiginél nagyobbra nőtt. A lap összeállításában visszatekint a 2007-es év belpolitikai eseményeire, elsősorban a népszerűségi mutatók tükrében. Az egy évvel ezelőttihez képest a két nagy párt támogatottsága mindegyik közvéleménykutató intézetnél hasonló elmozdulást mutat: a Fidesz egyre jelentősebb előnyét az MSZP-vel szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×