eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Már épül a konténerváros Ferihegyen

Konténerváros épül a Ferihegyi repülőtér mellett - mondta az InfoRádiónak Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. Erre a reptér fejlesztése miatt van szükség. A konténerekben várhatóan 300-350 ember dolgozik majd 2010-ig, a 2-es terminál fejlesztésének befejezéséig.

Hatalmas beruházásba kezd a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport. A céljuk az, hogy a reptér a következő évtizedre a régió legsikeresebb légi kikötője legyen, és csaknem 15 millió utast fogadhasson egy év alatt.

A társaság 2008-tól egy új terminál építésébe kezd, a 2A és a 2B között jön létre a BUD Skycourt nevű épületegység.

Az utasvárócsarnok építése miatt azonban számos cégnek kell átmenetileg új helyet keresni, ezért van szükség a konténervárosra. Ide költöznek majd a többi mellett a reptér földi kiszolgáló egységei is.

Az összesen 205 konténerből álló városhoz egy 7300 négyzetméteres parkoló is tartozok majd. A konténerekben központi fűtés és légkondicionáló is lesz.

Szollár Domokos elmondta azt is: a reptér fejlesztésére 2011-ig összesen 65 milliárd forintot költenek. Ebből elkészül egy új városrész is Ferihegy közelében, ahol szállodák, konferenciatermek és irodaépületek is helyet kapnak.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×