eur:
397.89
usd:
359.4
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Navracsics: "Bízom benne, hogy a 2008-as év politikai fordulatot hoz"

Politikai fordulatban bízik jövőre a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Navracsics Tibor a Polgári Magyarországért díj átadóünnepségén azt mondta, belpolitikai szempontból 2007 a rendszerváltozás utáni időszak egyik legnehezebb éve volt.

Ékes Ildikó, fideszes országgyűlési képviselő és Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke kapta idén a Polgári Magyarországért díjat.

Az emlékplakettel, oklevéllel, és ez esetben megosztva fél-félmillió forinttal járó díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány ítéli oda minden év végén azoknak, akik - a kuratórium szerint - az adott évben a legtöbbet tették a polgári Magyarországért.

A két díjazott főként jogvédő tevékenysége miatt került reflektorfénybe a tavaly október 23-án történtek miatt.

Az átadóünnepségen a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt mondta, polgári Magyarország ott van, ahol civil kurázsi van. Navracsics Tibor szerint 2007 a rendszerváltozás utáni időszak talán legnehezebb éve volt.

"Olyan év volt az idei, amelynek a konfliktusai felőrölhették volna az emberi viszonyokat, felőrölhették volna a politikai barátságokat, hiszen tudjuk, hogy ellenfeleink mindent megtettek annak érdekében, hogy a polgári, nemzeti oldalon lévő embereket egymással szembeállítsák, megosszák, álproblémákkal összeveszítsék. Ez idáig nem sikerült. Bízom benne, hogy a 2008-as év nemcsak a megmaradó, és kitartó szövetségek éve lesz, és abban is bízom, hogy a 2008-as év politikai fordulatot is tud hozni" - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor.

A díjátadón a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke méltatta az ez évi sikereket. Balog Zoltán példaként említette, hogy a szervezet az első politikai alapítvány, amely felsőfokú szakképzési akkreditációval rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×