eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Új autókkal olthatják az erdőtüzeket

Újabb erdőtűzoltó autókat kaptak a tűzoltóságok, a katasztrófavédelem hat ilyen járművet vásárolt, egyenként 116 millió forintért - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években, különösen nyaranta gyakorivá váltak a nagy erdőtüzek Magyarországon, amelyek oltása gyakran napokig tartott.

Az erdőtüzekre történő felkészülés az egyik legfontosabb feladattá vált, ennek jegyében hat új erdőtűzoltó autót adtunk át, kettőt a Fővárosi Tűzoltóság, négyet vidéki városok tűzoltóságai kaptak - közölte a szóvivő.

A járművek darabonként 116 millió forintba kerülnek, terepen is elboldogulnak, rendelkeznek műholdas navigációs rendszerrel és minden olyan felszereléssel, amelyek szükségesek az erdőtüzek oltásához - tette hozzá a szóvivő.

A tűzoltóautók legalább két köbméter vizet is szállítanak, és kisebb lakástüzeknél, viharkárok elhárításánál is alkalmazhatók. A tűzoltók nyáron már kaptak öt ilyen járművet.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×