eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Orbán: a magyarságnak méltó vezetőket kell választania

A Fidesz elnöke szerint az erdélyi magyaroknak nem szabad beletörődniük abba, amit a mai Magyarországból észlelnek, szívükben meg kell látniuk azt is, hogy milyen lehetne majd ez az ország, ha a magyarság összefog és méltó vezetőket választ.

Orbán Viktor az erdélyi Avasújvárosban arra bíztatta az ottani magyarságot, hogy ne törődjenek bele a mai Magyarországon tapasztalt viszonyokba, hanem fogjanak össze és válasszanak méltó vezetőket.

A Fidesz elnöke Tőkés László európai parlamenti választási kampánykörútján hangsúlyozta, hogy a romániai magyaroknak elsősorban autonómiára van szükségük.

"Azért járom most Erdélyországot, hogy mindenhol, ahol lehet, ezt elmondjam a magyaroknak, és megkérjem Önöket, ne törődjenek bele abba, amit látnak, ne adják fel, ne engedjék, hogy úrrá legyen Önökön az apátia" - hangoztatta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor leszögezte: az Erdélyben élő magyar közösségeknek elsősorban autonómiára van szükségük, arra, hogy saját életük legfontosabb ügyeit saját kezükbe vegyék.

Az autonómiát azonban nem fogják ajándékba kapni Brüsszelből, azt ki kell harcolni - tette hozzá. Ezért arra biztatta a romániai magyarokat: olyan embert küldjenek az Európai Parlamentbe, aki képes képviselni az autonómia ügyét.

Tőkés László püspök szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget súlyos felelősség terheli, amiért az önrendelkezésért folyó küzdelem ma még csak az elején tart.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×