eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A Fidesz már alig talál szavakat az SZDSZ étvágyára

Az SZDSZ "lenyúlási kísérletének" nevezte a több-biztosítós rendszer bevezetését Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa.

A képviselő szerint Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a biztosítók ügynökeként viselkedik, a magánbiztosítók érdekét vállalta fel a magyar társadalommal szemben.

Az ellenzéki képviselő szerint a kormányzat és az SZDSZ közötti "tisztességtelen alku" eredményeképpen egy olyan több-biztosítós elképzelés jött létre, "amely nem magyar modell, hanem SZDSZ-modell".

Pesti Imre úgy vélte, a társadalom egyetértése nélkül, egy rendkívül szerencsétlen alku eredményeként, egy parlamenti küszöböt alig átlépő pici párt ráerőltette akaratát a nagyobbik koalíciós pártra és az egész parlamentre.

"Ez a pici párt gyakorlatilag abban érdekelt, hogy a teljes magyar egészségügyi ellátást lenyúlja" - tette hozzá.

Kökény: Kompromisszumos javaslat született

Nincs szó arról, hogy zsarolási kísérlet áldozata az MSZP - emelte ki Kökény Mihály. A szocialista politikus szerint kompromisszumos javaslat született az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról, amelyben az MSZP elvei is érvényesültek.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke hangsúlyozta: az állam kezében lesz a döntési jog a fő kérdésekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×