eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Drasztikus taxitarifa-emelés várható

Az InfoRádió értesülése szerint több mint 50 százalékkal emelkedik a hatósági taxitarifa, ha a fővárosi önkormányzat elfogadja jövő heti ülésén az erről szóló előterjesztést.

A javaslat szerint a jelenlegi normál tarifa alapdíja 300 forintról 600 forintra, a kilométeredíj 240 forintról 360 forintra, a várakozás, azaz a percdíj pedig 60 forintról 90 forintra növekedne.

Az emelt tarifa (utcai leintés esetén) alapdíja 420 forintról 840 forintra, a kilométerdíj 336 forintról 504 forintra, a percdíj pedig 84 forintról 126 forintra növekedne.

Az előterjesztés szerint hét éve nem emelték a hatósági árat, ezért sok taxistársaság ma már a lehető legnagyobb mértéket alkalmazza.

A hatósági taxitarifa csak a díj legfelső mértékét állapítja meg, ettől a taxisok lefelé eltérhetnek.

Dudás Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara autós közlekedési osztályának elnökségi tagja az InfoRádióban elmondta: vélhetően a taxitársaságok nem fogják automatikusan ezt a rendszert alkalmazni.

Valószínűleg lesz valamilyen tarifamódosítás, hiszen egy éve nem emeltek tarifát a taxisok - tette hozzá.

Dudás Zoltán úgy vélekedett, hogy az alapdíj a 600 forintot is elérheti, a kilóméter- és a percdíj emelése nem haladja majd meg az inflációt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×