eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Bepereltek egy Gyurcsány érdekeltségébe tartozó céget

A Magyar Nemzet szerint a Munka törvénykönyvét sértő, szakszervezet-ellenes magatartás miatt perli a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim Kádkő Kft.-t a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete.

A Népszabadság értesülése szerint várhatóan kedden érkezik Magyarországba a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszponton őrzött kubai menekültek csoportja. Még augusztusban jelentette be Horváthné Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára, hogy amerikai kérésre, humanitárius megfontolásból Magyarország politikai menedékjogot ad 29 ilyen kubai menekültnek. A közlés szerint a költségeket egy évig az Egyesült Államok fedezi, Szenczy Sándor pedig egy interjúban a Baptista Szeretetszolgálat nevében felajánlotta, hogy számukra szállást és ellátást biztosítanak. Olyan menekültekről van szó, akiket az amerikai parti őrség a két ország közti floridai szorosban vagy a guantánamói támaszpontnál lévő vizekről halászott ki.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Munka törvénykönyvét sértő, szakszervezet-ellenes magatartás miatt perli a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim Kádkő Kft.-t a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ). Az érdekképviseletnél meglehetősen óvatosan nyilatkoztak az ügyről arra hivatkozva, az eljárás még folyamatban van. Annyit azonban elárultak, hogy a cég meg akarta szüntetni a helyi szakszervezeti bizalmi munkaviszonyát, amihez a VDSZ nem járult hozzá, ezért most a pereskedés. Elmondták, a társaság szerint a helyi szakszervezetnek nincsen tagsága, ám a VDSZ állítja, hogy természetesen van, csak a tagdíjat a Motimnál nem a munkáltató vonja le, hanem a tagok fizetik be az érdekképviseletnek. A VDSZ szerint a helyi szakszervezet létének kétségbe vonása csak ürügy, hiszen a cégnél "évek óta" nincsenek bér- és kollektívszerződés-tárgyalások.

Az Index azt írja, hogy gyógyíthatatlan, potenciálisan halálos betegséget kapott el egy szúnyogcsípés miatt egy skót férfi. Michael Nicholson nem egy egzotikus országban, hanem az Egyesült Államokban fertőződött meg. New Hampshire-ben nyaralt, amikor egy szúnyog megcsípte. Az élősködő a keleti ló-agyvelőgyulladás kórokozóját hordozta. Az orvosok szerint ha túl is éli a betegséget, biztosan súlyos, maradandó károsodást szenved. A keleti ló-agyvelőgyulladás a többi agyvelőgyulladáshoz hasonlóan az agyat és a gerincvelőt támadja, és a megemelkedett testhőmérséklet pusztítja a fehérjeállományt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×