eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Maratoni futóverseny miatt forgalomkorlátozások vasárnap a belvárosban

Vasárnap délelőtt 10 órakor a Hősök teréről rajtol a 22. Plus Budapest Nemzetközi Maraton mezőnye. A futók a rakpartokon, az Árpád- és a Lánchídon, a Parlament környékén és a Nyugati pályaudvarnál lévő felüljárón futnak keresztül, ezeken a helyeken forgalomterelésre kell számítani. Kocsis Árpás, a verseny igazgatója szerint 5-10 perces várakozás elképzelhető, de nagy forgalmi zavart nem okoz a program.

"Azt szeretnénk, ha az amatőrök számára lefutható legnagyobb táv felhívná a figyelmet arra, hogy mindenkinek illene mozogni. A maraton mellett 8-9 különböző távon lehet indulni" - mondta el az InfoRádiónak a verseny igazgatója, aki 15 ezer indulóra számít.

A maratoni távra több mint 45 országból háromezernél többen neveztek be, közülük 50-55 a profi. A jelentkezők átlagéletkora meghaladja a negyven évet, de a legidősebb induló 80 éves.

A verseny útvonala: Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Lánchíd - budai rakpart - Petőfi híd - pesti rakpart - Árpád híd - Óbuda - ismét a két rakpart rakpart - Parlament - a Nyugati pályaudvarnál keresztezik a Nagykörutat - Váci út - Lehel út - Dózsa György út - Parlament.

Az egész napos családi porgrammal egyébként azokat is várják, akik nem éreznek magukban elegendő erőt a futásra - tette hozzá Kocsis Árpád.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×