eur:
394.47
usd:
353.48
bux:
72768.53
2024. szeptember 18. szerda Diána

Gyerekek és szülők tüntettek a mátraszőlősi bezárt iskola előtt

Gyerekek és szülők tüntettek a Nógrád megyei Mátraszőlős bezárt iskolája előtt szerda délelőtt. A döntés következtében mintegy negyven, többségében roma tanuló nem tudta megkezdeni tanulmányait.

A mátraszőlősi önkormányzat négy nappal a tanévkezdés előtt döntött az intézmény megszüntetéséről, és mintegy negyven, döntő többségében roma tanuló nem kezdte meg tanulmányait.

Az iskolabezárás ellen tiltakozók hétfőn is kivonultak az iskolához, de akkor az engedély nélküli megmozdulást a rendőrség feloszlatta.

A helyszínen lévő pedagógusok arra próbálták rávenni a hideg, esős időben a szülőket, hogy vigyék haza a gyerekeket, nehogy megbetegedjenek.

Szandai László, a Nógrád Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője korábban azt közölte: mivel az iskolában nemzeti etnikai kisebbségi nevelés is folyt, a fenntartónak az intézmény megszüntetéséhez be kellett volna szereznie a helyi kisebbségi önkormányzat egyetértését, ezt azonban a testület nem adta meg.

A hivatal szeptemberig 7-ig adott határidőt a jogszabálysértés megszüntetésére. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman kedden azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.24. kedd, 18:00
Fürjes Balázs
a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×