eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Új szennyvízrendszer Zalakaroson és környékén

Befejeződött Zalakaros és további négy, a Kis-Balatonhoz közeli település szennyvízrendszerének építése.

A beruházást végző cég igazgatója elmondta: az öt település szennyvízelvezetését és -tisztítását biztosító csatornarendszer és tisztítómű építése 2002-ben kezdődött meg, a szükséges 1,4 milliárd forint jelentős részét állami forrásokból biztosították.

Szabadics József hangsúlyozta: a Zalakaroson elkészült biológiai tisztítómű naponta 1600 köbméter szennyvíz tisztítására alkalmas.

Az öt települést behálózó szennyvízelvezető rendszer építését 2002-ben kezdték meg, a szükséges pénz jelentős részét állami forrásokból biztosították.

A maradékot a lakosság hozzájárulása mellett a zalakarosi önkormányzat finanszírozta, amely százmillió forinttal járult hozzá a szennyvíztisztító-telep megépítéséhez.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×