eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Már jár a 2-es metró, de csak télre készülnek el az állomások

Bár az utasforgalom a hétvégén megindult a 2-es metró vonalán, az idei szezon alatt felújítandó állomások rekonstrukciója még nem fejeződött be. Az M2 felújítási projekt főmérnöke az InfoRádiónak elmondta: a Pillangó utca és az Örs vezér tere megállók november 30-ra, a Stadionok december 30-ra készül el. Itt mozgólépcsőt és a mozgáskorlátozottak számára liftet is kialakítanak. Molnár Gábor hozzátette: a munkálatok éjjel zajlanak, hogy az utasok biztonságát ne veszélyeztessék.

Az idén felújított három állomás - az Örs vezér tere, a Pillangó utca és a Stadionok - különbözik a korábban rekonstruáltaktól, hiszen eddig mély állomásokon dolgoztak: a szerkezetek a helyükön maradtak, csak a burkolatokat, a világítótesteket és a külső elemeket cserélték le - mondta az InfoRádiónak az M2 felújítási projekt főmérnöke.

Molnár Gábor közölte: az Örs vezért terén ezzel szemben teljesen elbontották a meglévő állomásépületet, mivel annak szerkezete elöregedett, a bontás, a közműfeltárás és azok kiváltása, valamint az új épület felépítése nem fért bele a nyári leállási időszakba, így a munkáknak csak azt a részét tudták elvégezni, amelyek korlátozták az utasforgalmat

A főmérnök hozzátette: a Pillangó utcai állomáson is építkeznek még, itt azonban jobban áll a munka, hiszen az állomás lényegesen kisebb, mint az Örs vezér terei.

A Stadionok állomáson az utasforgalmi terekben már csak kisebb munkálatokat kell elvégezni, az üzemi terekben azonban mindhárom állomáson folyik a felújítás.

A Pillangó utcánál és a Stadionok állomáson lifteket is beépítenek, ezek azonban csak november végére készülnek el, az utóbbi megállónál pedig egy mozgólépcsőt is üzembe állítanak a Hungária körút felé - mondta Molnár Gábor.

A munkálatok az utasterekben éjszaka folynak, míg az üzemi terekben azonban folyamatosan dolgoznak a munkások.

A tervek szerint az Örs vezér tere és a Pillangó utca november 30-ig, míg a Stadionok megálló december 30-ig készül el - itt a mozgólépcső beszerelése miatt halad lassabban az építkezés - közölte az M2 felújítási projekt főmérnöke.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×