eur:
394.57
usd:
354.91
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Dráma a Duna-parton: a súlyosan megsérült asszony és a kislány éjszakája

Súlyosan megsérült az az asszony, akire a tűzoltók találtak rá egy hatéves kislány társaságában Budapesten a Petőfi és Lágymányosi híd között a Duna-parti köveken, a Nemzeti Színháztól nem messze. Az asszonyt speciális felszereléssel hozzák fel a nyolc méteres mélységből.

Egy súlyosan sérült asszonyt és egy hat év körüli kislányt találtak a tűzoltók kedd hajnalban Budapesten a Nemzeti Színháztól nem messze - mondta el a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban.

Molnár Péter az InfoRádióban közölte: a kislány elmondása szerint hétfő este a Duna bal partján nézték a tűzijátékot, melynek végeztével az anyuka, kezében a gyerekkel megpróbált visszamászni a nyolc méter magas falon lévő létrán.

A nedves létrán azonban megcsúszott és visszaesett a kövekre. A kislány azért nem sérült meg, mert ráesett az édesanyjára.

Gerincágyon hozzák fel

A gerincén sérült asszonyt speciális alpintechnikai felszereléssel, gerincágyon hozzák fel a tűzoltók a mélységből - tette hozzá a szóvivő.

Molnár Péter hangsúlyozta: az asszony nincs túl jó állapotban, így őt még nem tudták meghallgatni. A nő fájdalomcsillapítót és érzéstelenítőket kapott.

A kisgyermeket már felhozták a nyolc méter mélyből és meleg helyre vitték.

A hátán fekve töltötte az éjszakát

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban elmondta: egyelőre nem tudják, mennyire súlyos a hölgy sérülése, ezt majd a kórházban tudják pontosan megállapítani. A kislány kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Győrfi Pál szerint az asszonyt kedd reggel fél kilenc után szállították a Baleseti Intézetbe. A szóvivő megerősítette: a legvalószínűbb, hogy a baleset a tűzijáték után történt, amikor a hölgy és a kislány vissza akartak mászni a létrán.

Mivel az asszony az egész éjszakát a hátán fekve töltötte, így a gerincsérülésen kívül gondot okozhat, hogy lehűlt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×