eur:
394.57
usd:
354.91
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Gyurcsány: kötelesség segíteni a határon túli magyarokat

Magyarországnak kötelessége segíteni a határon túli magyar közösségeket - mondta a miniszterelnök a Biennálé, a Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiválja keretében, a Nemzeti Táncszínházban tartott ünnepségen.

A legnagyobb történelmi tettnek nevezte az államalapítást a miniszterelnök augusztus huszadikán mondott beszédében. Gyurcsány Ferenc a Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiváljának ünnepségén szólalt fel a Nemzeti Táncszínházban.

A kormányfő rámutatott, hogy ma már csak három finnugor nyelvnek van saját állama: ezek egyike Magyarország, s erre büszkék lehetünk.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: tudja, milyen veszélynek vannak kitéve azok a magyar nemzeti közösségek, amelyeket elszakít egy államhatár, ezért megsegítésüket kötelességnek nevezte.

A kormányfő büszkén beszélt arról, hogy a Délvidék és Kárpátalja kiemelt támogatásáról gyorsan sikerült megállapodni a határon túli magyar közösségekkel.

A nemzet határon túli tagjaihoz szólva a miniszterelnök úgy fogalmazott: "azt szeretnénk, ha hosszú évszázadokig együtt maradhatnánk", mert az ország újraszületésében olyan nagy szükség van a külhoni magyarokra, "mint egy falat kenyérre."

Gyurcsány Ferenc beszéde végén boldog születésnapot kívánt az egész országnak.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×