eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Jövő keddtől fokozódhat a káosz: lezárják a Szabadság hidat

Jövő októberig lezárják a Szabadság hidat a villamosok és a gépjárműforgalom elől augusztus 20-án délutántól. A teljes rekonstrukció ideje alatt kizárólag a gyalogosok használhatják a hidat - tudta meg az InfoRádió Dancs Gábortól, a Fővárosi Önkormányzat közlekedési tanácsnokától. A Fidesz közlekedési szakértője szerint sokkal hamarabb szükség lett volna a Szabadság híd rekonstrukciójára, és nem egyszerre kellett volna mindent lezárni.

Jövő keddtől 2008 október végéig lezárják a járművek elől a Szabadság hidat - közölte az InfoRádióval a Fővárosi Önkormányzat közlekedési tanácsnoka. A Fidesz közlekedési szakértője szerint sokkal hamarabb szükség lett volna a Szabadság híd rekonstrukciójára, és nem egyszerre kellett volna mindent lezárni.

Dancs Gábor kiemelte, hogy gyalogosan lehet közlekedni a hídon a lezárás idején is. Hozzátette: az augusztus 20-i tűzijáték után este tíz órától is át lehet menni a hídon.

A 47-es és a 49-es villamosok utasait továbbra is pótlóbuszok viszik a budai oldalon - közölte a közlekedési tanácsnok.

Dancs Gábor kiemelte: a 18-as, az 56-os és az 59-es villamosok meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgytől Budafokig járnak augusztus 21-étől, valamint lesz egy új villamos-járat is, 41/A számmal.

A főváros célja, hogy az emberek az autók helyett inkább tömegközlekedési eszközöket használják - tette hozzá.

Szálka: Ütemezni kellett volna az építkezést

Hamarabb lett volna szükség a Szabadság híd rekonstrukciójára - vélekedett a Fidesz közlekedési szakértője.

Szálka Miklós kiemelte, hogy ütemezni kellett volna a 4-es metró dél-pesti építkezését, nem pedig egyszerre mindent lezárni.

A 15 hónapnál rövidebb idő alatt is el lehetne végezni a munkálatokat, de ennyi idő kell a biztos építkezéshez - tette hozzá.

Szálka Miklós szerint nem tömegközlekedés-barát a főváros szemlélete. Sokkal többet lehetne tenni a nem autós közlekedésért - emelte ki a Fidesz szakértője.

Hanganyag: Koncz Anita és Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×