eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A hat éves szerződés ellenére lecserélhetőek lesznek a főosztályvezetők

A Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára szerint nem bebetonozásról, hanem kiszámíthatóságról van szó, amikor a július 15-i jogszabályváltozásoknak megfelelően az államigazgatásban dolgozó főosztályvezetők eddigi megbízatása a határozatlan időről meghatározottra, hat évre változik majd. Dudás Ferenc az InfoRádiónak elmondta: bizonyos okok és szempontok miatt felmenthetőek lesznek az érintett köztisztviselők, maximum nyolc havi fizetésüknek megfelelő végkielégítéssel.

Nem betonozza be az államigazgatásban dolgozó főosztályvezetőket az a július 15-i jogszabályváltozás, amely szerint az eddigi megbízatás a határozatlan időről meghatározottra, hat évre változik, ugyanis lesz mód a cserére - emelte ki a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára.

Dudás Ferenc az InfoRádiónak elmondta, hogy átszervezés, létszámcsökkentés vagy a feladatkör megszűnése miatt lehet majd lecserélni a főosztályvezetőket.

A döntés a minisztériumok és központi közigazgatási szervek főosztályvezetőit, valamint a központi államigazgatási szervek területi szerveinek első számú vezetőit érinti, amely néhány száz embert jelent - közölte a szakállamtitkár.

Nincs szó busás végkielégítés, ugyanis a korábbi 14, illetve 12 hónap helyett maximum 8 hónap havi fizetésüknek megfelelő végkielégítéssel lehet felmenteni a főosztályvezetőket - hangsúlyozta.

Dudás Ferenc kifejtette, hogy el lehet dönteni, pályázatot írnak ki a posztra, vagy az maradhat tisztségében, aki most is ellátja a feladatot.

A minisztréiumok közül egyedül a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályáztatja meg a státusokat a tárcánál, valamint a háttérintézményeknél - közölte Kovács Kálmán államtiktár az InfoRádióval. A politikus hangsúlyozta: lehetőség van megmérni, hogy megfeleltek-e a dolgozók a közigazgatás kihívásainak, vagy vannak-e olyan emberek, akik felkészültebbek a jelenlegieknél.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×