eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Már a parlament előtt a kiszivárgott államtitok ügye

Az MDF kérésére soron kívüli házbizottsági ülést hívott össze jövő keddre Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azt mondta, a soron kívüli házbizottsági ülésen kezdeményezni akarja a honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását.

Az MDF frakcióvezetője szerint a házbizottság összehívására szerinte azért van szükség, mert tisztázni kell a Nemzeti Nyomozó Irodától kikerült iratok ügyét.

Korábban a kormányszóvivő azt mondta, egyetlen politikusról sincs szó abban az iratban, amely a Nemzeti Nyomozó Irodától eltűnt.

Daróczi Dávid közölte: a Tasnádi-ügy és az eltűnt irat ügye semmilyen módon nem függ össze egymással.

Hétfőn Demeter Ervin, aki az Orbán-kormányban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter volt azt mondta: a házi őrizetben lévő Tasnádi Péternek a jelenlegi kormány legalább egy tagja ma is a barátja, több mint gyanús tehát a kormányzat igyekezete a rendőrségtől ellopott dosszié eltussolásában.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egy hete közölte, hogy a szervezettől újságíróhoz került egy államtitoknak minősülő irat.

Lapinformációk szerint az irat feltételezhetően Tasnádi Péter kapcsolatairól szól. Az ügyben a BRFK államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 14:42
×
×
×
×