eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Lakhelyelhagyási tilalom az Egymásért-ügyben

Helybenhagyta a Fővárosi Bíróság a Budai Központi Kerületi Bíróságnak azt a döntését, amelyben az Egymásért-ügy érintettjeinek megtiltják, hogy elhagyják lakhelyüket - közölte az a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága. A közlemény szerint Földesi-Szabó László és társai nem hagyhatják el Budapest és Pest Megye területérét.

A gyanúsítottakkal szemben a vámbevételt különösen nagymértékben csökkentő csempészet bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás. Az Egymásért-ügy gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását múlt héten szerdán szüntette meg a Budai Központi Kerületi Bíróság, de ezt a végzést a Fővárosi Főügyészség megfellebbezte.

Álláspontjuk szerint szükséges lett volna a gyanúsítottakkal szemben házi őrizet elrendelése. A Fővárosi Bíróság elutasította a házi őrizetre vonatkozó kérést, de az érintettek nem hagyhatják el Budapestet, illetve Pest megyét.

Élelmiszeradományok az üzletek polcain

Az Egymásért-ügyben Földesi-Szabó Lászlót és hat társát azzal gyanúsítják a vámosok, hogy Hongkongból kapott élelmiszeradományokat a Herba Zrt.-n keresztül jogellenesen értékesítettek magyarországi üzletláncoknak.

A vámosok szerint a hatályos jogszabályok alapján az adományok ilyen jellegű értékesítését be kellett volna jelenteni, illetve áfát és importvámot kellett volna fizetni utána. A vámnyomozók szerint a meg nem fizetett vám, illetve áfa összege 1,22 milliárd forint.

Az ügyre azt követően derült fény, hogy a vám- és pénzügyőrség április 13-án több budapesti vállalkozásnál és az Egymásért Egy-Másért Kiemelten Közhasznú Alapítványnál házkutatást tartott.

Az NBH főosztályvezetője is kuratóriumi tag volt

Az alapítványnak kuratóriumi tagja volt az Nemzetbiztonsági Hivatal egyik főosztályvezetője, aki azóta távozott az alapítványtól.

Szilvásy György akkori kancelláriaminiszter az alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal közötti kapcsolat kivizsgálását követően azt közölte: egyértelművé vált, hogy az alapítvány nem volt az NBH fedőszerve.

Az Egymásért Egy-másért alapítvánnyal Szilvásy György két testvére is kapcsolatba került, Szilvásy Péter grafológiai munkát végzett az alapítványnak. Az alapítvány márciusban úgy döntött, hogy a BM Központi Kórház és Intézményei-t havonta másfél millió forinttal támogatja. Az intézmény főigazgatója a másik testvér, Szilvásy István volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 14:42
×
×
×
×