eur:
394.46
usd:
354.54
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Marketing Centrum: a Fidesz abszolút többséget szerezne

A Marketing Centrum legújabb felmérése szerint a Fidesz abszolút többséget szerezne a parlamentben, ha most lennének a választások. A legnagyobb ellenzéki párt 54, míg az MSZP 32 százalékot szerezne.

Az 1200 ember megkérdezésével, július 26-a és augusztus 6-a között készített kutatás szerint az ellenzéki párt az elmúlt egy évben alig veszített támogatókat, miközben 200 ezer, egykori MSZP-szimpatizáns csatlakozott a táborhoz.

A Marketing Centrum felmérése alapján a Fidesz a voksok 54, a szocialisták 32 százalékát szereznék meg, az MDF és az SZDSZ támogatottsága egyaránt 5 százalék, a választók 17 százaléka ugyanakkor csak a legutolsó pillanatban döntene.

Az eredmények szerint előrehozott választás kiharcolását a megkérdezettek harmada (a Fidesz-tábor 65 százaléka) szeretné, miközben 30 százalék beérné néhány minisztercserével, 14 százalék pedig a kormányfő távozásával, a jelenlegi koalíció kormányon maradása mellett.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×