eur:
394.46
usd:
354.54
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Csak az APEH tudhatja, adóznak-e a hálapénz után az orvosok

Illegális jövedelemnek és a korrupció egyik formájának nevezte a hálapénzt az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes azt mondta: az orvosoknak adót kellene fizetniük a paraszolvencia után. A Fidesz közben ismét azt sürgette, hogy a kormány állítsa le az egészségügy reformját.

Az egészségügyi miniszter szerint illegális jövedelem és a korrupció egyik formája a hálapénz. Horváth Ágnes hangsúlyozta: az orvosoknak adózniuk kellene az így szerzett jövedelmük után.

Az egészségügyi miniszter emellett szólt arról is, hogy az egynapos műtéti ellátás jelentős megtakarítást jelente a kórházaknak. Horváth Ágnes hozzátette: a a tb ugyanannyit fizet az ellátásért, függetlenül attól, hogy az egy- vagy többnapos kórházi tartózkodást jelent.

Az SZDSZ folytatná

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint az egészségügyben a versenyképesség megőrzése miatt van szükség az átalakításokra. A liberális politikus úgy fogalmazott: ennek következő lépése a biztosítási rendszer megváltoztatása, amelyről várhatóan augusztus 21-én egyeztetnek a koalíciós pártok.

A Fidesz szerint le kell állítani az egészségügy reformját. Mikola István, az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere azt mondta: a kórházak adósságállománya elérte a 60 milliárd forintot, ellehetetlenült az ügyeleti szolgálat, és egyre hosszabbak a várólisták.

A Fidesz szerint káosz és csőd van


Káosz alakult ki az egészségügyben, a reform csődöt mondott - fogalmazott a volt egészségügyi miniszter. Mindeközben az Egészségbiztosítási Felügyelet folyamatosan szankcionálja az orvosokat, ám az Országos Egészségbiztosítót nem bünteti, ha késve, vagy hiányosan finanszírozza a szolgáltatókat - állította Mikola István.

A Fidesz szerint fontos lenne az ellátási területek újrafogalmazása, a teljesítmény volumenkorlátot, pedig akárcsak a vizitdíjat, azonnal el kell törölni, mivel ezek miatt nagyon sokan maradnak ellátatlanul.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezetője. Zelles Sándor szerint az InfoRádiónak cáfolta, hogy eladásra hirdetnék meg az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet lipótmezei épületét, ám Mikola István mégis erre, valamint a svábhegyi gyermekkórház épületére hivatkozott, amikor aggályosnak mondta, hogy a jogszabályok értelmében a jogutód nélkül megszűnt egészségügyi intézmények ingatlanjainak ára nem kerül vissza az egészségügybe.

Mikola István szerint az egészségügy privatizációja a XXI. század legnagyobb paradigmaváltása, aminek a Fidesz ellenáll: "Ha kell tömegdemonstrációval és minden törvényes eszközzel körömszakadtáig küzdeni fogunk, a több-biztosítós néven elhíresült rendszernek a bevezetése ellen. Már nem profitorientációról van szó, már egységes társadalombiztosítás lesz, nemzeti kockázatközösség: hazugság, hazugság, hazugság".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×