eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Csúszik a 4-es metró építése

A főpolgármester tájékoztatása szerint nem készül el szeptember 1-jére a Fővám és a Gellért téri metróállomás. Demszky Gábor közölte: a kivitelező Hídépítő Zrt. nem használja ki, hogy akár három műszakban is dolgozhatna.

A főpolgármester a Bocskai úti metróállomás bejárása után közölte: a munkálatokat csak 15 napos késéssel tudja befejezni az építő cég.

Demszky Gábor hozzátette: a kivitelező Hídépítő Zrt.-nek lehetősége volna három műszakban, akár este is dolgozni a metróállomáson, de a cég ezt nem használja ki.

A főpolgármester elmondta: a Bocskai úti állomás külső falai, egy 74 méter hosszú alagútszakasz és a födém határidő előtt készült el; a fúrópajzsok valószínűleg az év végére érik el az állomást.

Demszky Gábor emlékeztetett arra, hogy a teljes metróberuházásnak 2010-re kell elkészülnie összesen 485 milliárd forintból.

Közölte: lehetőség van arra, hogy az unió a teljes beruházás összegének a 60 százalékát, vagyis maximum 260 milliárd forintot finanszírozzon.

Az InfoRádió kivitelezői forrásokból csütörtökön úgy értesült, hogy várhatóan újra leáll néhány napon belül a metróalagút egyes fúrópajzsa.

A Bochkor nevű fúrópajzsnak most is ugyanaz lehet a baja, mint korábban, azaz habrancslerakódás található rajta, ami deformálja az alakját és megrepeszti az alagút kitámasztó betonszelvényeket, az úgynevezett tübingeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×