eur:
394.4
usd:
355.43
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Megduplázódott az öntözésre használt vízmennyiség a kánikula alatt

Az elmúlt hetek kánikulai napjaiban egy átlagos nyári naphoz képest kétszer annyi vizet használt fel a Főkert Zrt. növényeinek gondozására. Azonban a budapesti kertészet mintegy 75 százalékát a kerületi önkormányzatok kezelik, így az öntözés hiánya miatt nem egy esetben több fa kiszáradt, a virágok pedig elhervadtak - mondta Kocsis László, a Főkert Zrt. vezérigazgatója.

Dupla vízadagokkal öntözték a Főkert Zrt. munkatársai a növényeket a kánikula idején - közölte Kocsis László. A vezérigazgató az InfoRádiónak kiemelte, hogy ahol nem volt öntözőhálózat, ott kocsiról locsolták a növényeket.

Naponta hatezer köbméter vizet használtak el a hőség idején a növények öntözésére - mondta el Kocsis László.

A Főkert Zrt. vezérigazgatója szerint a szabadterületen lévő növények, a fák és a gyep el tudják viselni ezt a kánikulát.

A budapesti kertészet mintegy 75 százalékát a kerületi önkormányzatok kezelik, így az öntözés hiánya miatt nem egy esetben több fa kiszáradt, a virágok pedig elhervadtak - tette hozzá.

Kocsis László példáként említette, hogy a Király utcában újra kell telepíteni a növényeket, mert az építkezések során többségük elszáradt.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×