eur:
394.4
usd:
355.43
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Gyurcsány bekeményít: nincs több pardon

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Veres János pénzügyminisztert, hogy készítsen egy úgynevezett "nulla tolerancia javaslatcsomagot" a nyugtaadási szabálytalanságok visszaszorítására - mondta a kormányszóvivő.

A kormányfő felkérte a pénzügyminisztert, hogy készítsen el egy "nulla tolerancia javaslatcsomagot", így próbálva meg visszaszorítani a nyugtaadással kapcsolatos szabálytalanságokat - mondat el a kormányszóvivő a fővárosi Palatinus strandon tartott tájékoztatón.

Daróczi Dávid hozzátette: Gyurcsány Ferenc azért döntött így, mert a különböző hatóságok nyugtaadási ellenőrzései lehangoló tapasztalatokat hoztak, hiszen minden második próbavásárlás alkalmával az ellenőrök nem kaptak vásárlásukról számlát.

"A miniszterelnök felszólította a pénzügyminisztert, hogy a javaslatok kidolgozásakor legyen határozott és kemény, hogy sikerüljön az ilyen visszaéléseket jelentősen lecsökkenteni" - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Vasárnap egyébként országos ellenőrzési akciót tart a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a strandokon, ahol az ellenőrök vizsgálják a felfújható légvárak engedélyét, felállításának biztonságát, a büféket, nyugtaadási, súly, ár, és egyéb higiéniai szempontokból.

A szervezet főosztályvezetője, Kathi Attila közölte: a nyári szezonban tartandó strand fogyasztóvédelmi ellenőrzések félidejénél tartanak. A vasárnapi akcióban országszerte minden revizoruk, mintegy 200 ellenőr vesz részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×