eur:
394.51
usd:
355.74
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Szakértői tárgyalások kezdődnek a fagykárok enyhítéséről

Szakértői tárgyalások kezdődnek hétfőn a fagykárt szenvedett szabolcsi gazdák és az agrártárca között - erről állapodott meg Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a demonstrációt szervező Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének vezetőivel. Jakab István fideszes országgyűlési képviselő, a Magosz elnöke az InfoRádiónak elmondta: bár a tárcavezető nem tett ígéretet, az egyeztetés megkezdését eredménynek tekinti a gazdaszervezet.

A hétfőn, Nyíregyházán kezdődő szakértői tárgyaláson a gazdák petíciójának minden pontját megtárgyalják, ebben egyezett meg a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Jakab István hozzátette: szó lesz a hitelezésről, a kárenyhítésről és a kárelőlegekről is.

A fideszes képviselő közölte: a Magosz abból a szempontból eredményesnek tekinti a pénteki tárgyalást, hogy a felek asztalhoz ültek, holott korábban a kormány elzárkózott ettől.

A Magosz elnöke úgy véli: az agrárminisztériumnak más lehetőséget is biztosítania kell a fagykárt szenvedett szabolcsi gazdáknak a hitelfelvételen és a kárenyhítési alapba történő belépésen kívül, erre vonatkozó ígéretet azonban nem kaptak.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×