eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

A Szerencsejáték Zrt.-t is privatizálná az SZDSZ

Az SZDSZ Liberális Tanácsa támogatja azt a tőzsdeélénkítő javaslatcsomagot, amely a többi között az állami vállalatok tőzsdei privatizációját és a hosszú távú megtakarítások ösztönzését tartalmazza. A gazdasági és közlekedési miniszter a testület ülése után beszélt erről a Budapesti Értéktőzsdén.

Kóka János arról is beszélt: az SZDSZ támogatja az Állami Autópálya Kezelő mielőbbi eladását és a Szerencsejáték Zrt. részleges privatizációját is.

A párt javasolja a Magyar Villamos Művek Zrt. 49 százalékának tőzsdei bevezetését 51 százalék állami tulajdon megtartása mellett.

A gazdasági miniszter hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a villamosenergia rendszerirányító Mavir és a Paksi Atomerőmű stratégiai védettséget élvez. Az SZDSZ elnökének reményei szerint ősszel a tőzsdeélénkítő csomag is a parlament elé kerülhet.

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke arról beszélt: a Liberális Gazdasági Tanács meghívása után a többi parlamenti párttal is konzultálnak a javaslatokról.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 14:34
×
×
×
×