eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Múzeum körúti erőszak: az ügyvéd szerint a vizsgálatok a rendőröket igazolják

A Múzeum körúti erőszakkal gyanúsított rendőrök vallomását támasztja alá a DNS-vizsgálat eredménye - értesült az InfoRádió az ügyvédjüktől, aki szerint sem a rendőrök, sem pedig a feljelentő lány ruháján nem találtak olyan anyagmaradványokat, amely erőszakra utalna. Az InfoRádió elsőként a DNS-vizsgálat eredményéről kérdezte Magyar Györgyöt.

Nem vagyok feljogosítva arra, hogy a DNS-vizsgálat eredményéről a közvéleményt tájékoztassam, csak annyit tudok elmondani általánosságban, hogy a sértett által előadottakat nem támasztja alá, a gyanúsítottak védekezését viszont igen, amely az ő ártatlanságukra utal.

Ez azt jelenti, hogy sem a lány ruháján, sem a gyanúsítottak ruháján nem találtak nyomokat?

Eredményét tekintve ez a végkövetkeztetés. De a szakvélemény belső tartalmáról részleteket nem vagyok jogosult elárulni.

Mit mond az orvosszakértő?

Az orvosszakértői vélemény végkonklúziója hasonló a DNS-vizsgálati eredmény végkonklúziójával, ami végeredményére nézve nem a sértett által előadottakat, hanem a gyanúsítottak által előadottakat támasztja alá.

Azt meg tudja erősíteni, hogy a lányon talált sérülések nem akkor keletkeztek, amit a lány megjelölt?

Az információk valósnak tűnnek, de a részletekről nem kívánok beszámolni.

A DNS-vizsgálat eredménye azt jelentheti, hogy nem történt nemi erőszak, vagy elképzelhető, hogy a rendőrök és a fiatal lány kimosták a ruhájukat és ezért nem találtak maradványokat azokon?

Nem tudok ezekről a körülményekről nyilatkozni, azt tudom csak konklúzióként közölni, hogy nem támasztja alá a gyanúsításban foglaltakat. A szakértők erre utaló nyomokat, erre utaló vizsgálati eredményeket nem produkáltak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×