eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Szalámi és kutyaútlevél - mi kell a nyaraláshoz?

Aki unión belüli nyaralást tervez, az akár több rúd szalámival is nekivághat az útnak. A közösségen belül ugyanis lehetőséget kell biztosítani a szabad áruáramlásnak. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője ugyanakkor azt javasolja: kereskedelmi mennyiséget semmiből se vigyünk.

Más a helyzet azonban a jövedéki termékekkel - közölte Sipos Jenő. Cigarettából az uniós országokba általában 800 szálat, sörből 110 litert, borból pedig 90-et lehet átvinni a határon.

Egyes országokban azonban ennél szigorúbbak lehetnek a korlátozások, Romániából például legfeljebb 200 szál cigarettát hozhat be egy felnőtt.

Gyógyszert általában az orvos által igazolt mennyiségben lehet átvinni a határon - közölte a szóvivő.

A nem jövedéki termékekből a hazaúton általában 175 euró értékben lehet vámmentesen áthozni a határon.

Sipos Jenő arra is felhívta a figyelmet, hogy aki házi kedvencét, például a kutyáját vagy a macskáját akarja magával vinni a nyaralásra, annak feltétlenül be kell szereznie az állat számára az útlevelet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×