eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Nem ismerik ki magukat Budapesten a rendőrök

GPS navigációs rendszert építenek minden XI. kerületi rendőrautóba, mert a zömében borsodi és szabolcsi állomány nem ismeri eléggé a Budapestet.

A budapesti, kerületi kapitányságokon dolgozó rendőrök 90 százaléka vidékről, zömében Borsod, Szabolcs vagy Békés megyéből érkezett a fővárosba - mondta el az InfoRádióban Czellér Ferenc ezredes, kerületi rendőrkapitány. Nekik pedig sok idő kell, míg kiismerik magukat a fővárosban.

A XI. kerületi kapitányság épp ezért úgy döntött, hogy GPS navigációs rendszerrel szereli fel az autókat. Egy olyan műholdas helymeghatározóval, amely egy monitoron mutatja a sofőröknek Budapest utcáit, illetve azt, hogy éppen merre haladnak.

A kerület 18 készüléket vásárol, ezek egyenként 60 ezer forintba kerülnek. Mindezt a Szent György napi jótékonysági bál bevételéből finanszírozzák.

A XI. kerületben egyébként két éve szereltek műholdas jeladót az autóba, illetve adtak ilyet a biciklis vagy gyalogos rendőröknek. Így a központban mindig látják, hogy ki, merre jár.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×