eur:
395.27
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Fidesz-KDNP: ne nevezzék ki Bencze Józsefet!

A Fidesz és a KDNP arra kéri a kormányt és a miniszterelnököt, hogy ne nevezze ki országos rendőrfőkapitánynak Bencze Józsefet - mondta Lázár János, az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke a Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfői budapesti ülésén.

A politikus indoklása szerint Bencze József a személye kapcsán kialakult botrány miatt tehertételt jelent a rendőrség számára.

Lázár János hangsúlyozta: arra kérik a kormányt és a miniszterelnököt, találjon olyan embert, aki képes helyreállítani a rendőrségbe vetett közbizalmat és nem újabb botrányokat generál.

A fideszes politikus jelezte: pártja csak akkor szavazza meg a rendőrség és a határőrség integrációjáról szóló kétharmados törvényt, amennyiben a kormányoldal elfogadja a javaslathoz benyújtott 30 módosító indítványukat.

Az index.hu internetes hírportál vasárnap arról írt, hogy az országos rendőrfőkapitány-jelölt előző munkahelyén, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán háromszor is pénzjutalomban részesítette barátnőjét. Az új főkapitányjelölt elismerte a jutalmazást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×