eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

"Válságmenedzsment" több kórház élén

Új főigazgatót és önkormányzati biztost nevezett ki a Csongrád Megyei Közgyűlés a szentesi kórház élére.

A testület elnöke elmondta: korábban azt kérték az egészségügyi intézmény vezetőitől, hogy a gyógyítás színvonalának fenntartása mellett igazodjanak az új ágyszámokhoz, illetve teljesítményvolumen-korláthoz, majd stabilizálják a kórház pénzügyi helyzetét.

Magyar Anna hangsúlyozta: ezt a tervet az eddigi főigazgató nem tudta teljesíteni, mert elképzelései alapján év végére elérné a 927 millió forintot az intézmény adósságállománya.

A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: az új vezetőtől a deficit csökkentését várják.

Közben a Nógrád megyei közgyűlés elnöke bejelentette: június elsejei hatállyal egészségügyi szakértőt alkalmaznak a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban, majd hamarosan önkormányzati biztost neveznek ki az intézmény adósságának drasztikus növekedése miatt.

A fideszes Becsó Zsolt hangsúlyozta: a hátralék mértéke a megyei önkormányzat, és az általa fenntartott valamennyi intézmény működését is veszélyezteti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 06:52
×
×
×
×