eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Az internetről puskáznak az újságok

Az internetes portálokhoz hasonló tipográfiai elemekkel is igyekeznek a lapok megnyerni a fiatal olvasókat - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Hann Endre, a Medián Közvéleménykutató Intézet ügyvezető igazgatója. A Szonda-Ipsos véleménykutatási igazgatója szerint lehetséges előnyösen párosítani a nyomtatott és az internetes tartalmakat.

Gábos Zsuzsa, a Szonda-Ipsos véleménykutatási igazgatója közölte: a minőségi lapok olvasottsága világszerte folyamatosan csökken, a bulvárlapoké nő.

Erre a közéleti újságok fiatalítással igyekeznek válaszolni, mert sokan már el sem sajátítják a komoly lapok olvasását - tette hozzá.

A Medián ügyvezető igazgatója szerint megfigyelhető a politikai lapok bulvárosodása, és internetesedése, vagyis olyan képi, tipográfiai elemeket használnak, amelyek jobban megragadhatják a fiatalok figyelmét.

A politikai lapok példányszámról a Szonda-Ipsos véleménykutatási igazgatója azt mondta: a négy-öt évvel ezelőtti drámai zuhanásból mára egy lassabb csökkenés lett, jelenleg a Népszabadság 430 ezer, a Magyar Nemzet 170 ezer embert ér el naponta.

Hann Endre kiemelte: az újságok azt is felismerték, hogy már nem lehet a hírekre építeni, hiszen a rádió, televízió és az internet is gyorsabb, így inkább az elemző- és vélemény újságírás elemeivel igyekeznek megnyerni az olvasókat.

Gábos Zsuzsa szerint hasznosan össze lehet kapcsolni az online és offline tartalmakat, a hírekről gyorsan beszámolhatnak a honlapjukon, a nyomtatott újság pedig elemez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×