eur:
396.36
usd:
358.74
bux:
71881.09
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Kilátástalan helyzete miatt lopott a Széna téri túszdráma után a rendőr?

Kiszivárgott hírek szerint kilátástalan anyagi helyzetével magyarázta tettét az a rendőrségi helyszínelő, aki a Széna téri túszdráma után 460 ezer forintot lopott el a bankból.

A Népszabadság szerint magas a biztonsági készenlét a megszűnő kórházak körül, amelyek vezetői állítják: alaptalan a félelem. Mindenesetre milliárdos értékeket vett védelmébe az állam. A leltározás megkezdődött, a megszüntető biztosok munkáját az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) hangolja össze. Az intézet vezetője megállapodott az intézményekben dolgozó őrző-védő cégekkel arról, hogy megerősített védelmet adnak. Ez most elsősorban az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, az Országos Gyógyintézeti Központ és a Svábhegyi Gyermekkórház értékeire vonatkozik. A fültölcsértől a gégetükörig minden, még a nővérek köpenye is lajstromba kerül. Először azok a kórházak nyújthatják be igényüket a megmaradt javakra, amelyek a megszűnő három intézmény feladatait vették át. Mivel állami intézmény eszközei kerülnének át az önkormányzatok tulajdonában lévő kórházakba, bérbe vehetik azokat az EKI-től, vagy - az amortizációval csökkentett értéken - akár meg is vásárolhatják. A megmaradó "kincsek" a többi kórházhoz kerülhetnek, hasonló feltételekkel. Azokat az eszközöket, amelyekre nincs igény, várhatóan elárverezik. A befolyó összeget a megszűnő kórházak adósságainak csökkentésére fordítják.

Szintén a Népszabadság írja, hogy a kiszivárgott hírek szerint kilátástalan anyagi helyzetével magyarázta tettét az a rendőrségi helyszínelő, aki a Széna téri túszdráma után 460 ezer forintot lopott el a bankból. Tettét rögzítették a biztonsági kamerák. A II. kerületi rendőrkapitány méltatlanság címén azonnali hatállyal elbocsátotta E. Zoltánt, akinek kollégái nem tudnak arról, hogy oly mértékű gondjai lettek volna, ami igazolhatná a történteket. Ennyi pénzért még egy iskolázatlan zsivány sem kockáztat, pláne nem egy köztudottan bekamerázott bankfiókban - fogalmazott a BRFK egy, nevének elhallgatását kérő illetékese, aki semmivel nem menthető, abnormális tettnek tartja a helyszínelő lépését.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egy alkalommal már megpróbálta eltussolni az Egymásért, Egy-másért Alapítvány 1,2 milliárd forintos adó- és vámcsalás gyanúja miatt indult ügyét. Az alapítvány vezetése volt rendőrökből, illetve aktív és nyugdíjazott nemzetbiztonsági tisztekből áll. A lap úgy tudja, hogy a csempészetre a szlovén vámszervek figyelmeztették a magyar társszervezetet, amely azonnal elindította a vizsgálatot. Erről értesülve NBH-s vezetők jelentek meg a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán. Látogatásuk azonban nem járt eredménnyel. A Magyar Nemzet egyik informátora közölte: "ha a vámosok eltussolják az ügyet, biztosan börtönbe kerülnek, ugyanis a szlovén figyelmeztetésnek nyoma maradt." A nemzetbiztonságiak mindent megtesznek azért, hogy akadályozzák az eljárást - írja a Magyar Nemzet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sayfo Omar: Afrikában nő a migrációs kedv, Európa zárja a határait

Sayfo Omar: Afrikában nő a migrációs kedv, Európa zárja a határait

Az Arab Barométer legújabb felmérése szerint az észak-afrikai országok fiatal népességének 50-70 százaléka a kivándorlást tervezi – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Migrációkutató Intézet kutatási vezetője. Sayfo Omar szerint az illegális migráció elsődleges kiváltó oka ma már nem a háború, hanem a szegénység és a klímaváltozás.

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A mostani vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint a jelenlegi alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés. A külpolitikai szakértő szerint Kamala Harrisnek nem volt vesztenivalója, és jól élt a lehetőséggel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Vasúti utópiát épít ki az EU, lefő a kávé az autópályáknak

Vasúti utópiát épít ki az EU, lefő a kávé az autópályáknak

Ha megvalósul Mario Draghi versenyképességi csomagja, teljesen átalakulhat az Európai Unió közlekedése, amelyben a gyorsított és nagy sebességű vasutak az egész kontinenst behálóznak, kihívót támasztva a légi közlekedésnek és jelentősen hatékonyabbá téve a teherszállítást. Az uniós reformterv a fejlesztések finanszírozását is átalakítaná, hogy akár 10 óra eljussunk Párizsból Varsóba. Mindez nemcsak az emberek kényelmén javítana, hanem hatalmas növekedési potenciállal kecsegteti az EU megfáradt gazdaságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×