eur:
396.36
usd:
358.74
bux:
71881.09
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Elmaradt a káosz: megijedtek a pesti autósok? - képgaléria

Hétfő délben alig volt autó a pesti alsó rakpart lezárása miatt kialakított terelőúton - jelentette az InfoRádió tudósítója a helyszínről. Bár korábban szakemberek a belvárosi közlekedés összeomlására figyelmeztettek, a jelek szerint a káosz elmaradt.

Hétfőn lezárták a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Havas utca között a 4-es metró Fővám téri állomásának építése miatt.

A hír bejelentésekor még Demszky Gábor főpolgármester is azzal fenyegetett, hogy a metróállomás építése komoly forgalmi torlódásokkal, kellemetlenségekkel, bosszúságokkal jár majd együtt.

Nincs kizárva, hogy így lesz, ám az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint a káosz a jelek szerint az első nap elmaradt: a kijelölt terelőúton hétfő délben senki sem volt.

Átlagos nap

"Olyan a helyzet, mint egy autómentes napon, teljesen szabadon lehet közlekedni" - fogalmazott az InfoRádió tudósítója, aki szerint ez csak a Belgrád rakpart egy szakaszára nem érvényes, ahol állnak az autók, de ott sem nagyobb a dugó, mint egy átlagos napon.

Ugyanez a helyzet a Rákóczi és az Üllői úton, valamint a Baross utcán is. Egy taxis szerint reggel jóval nagyobb volt a torlódás a környéken, de hatalmas káoszról ő sem tudott beszámolni.

Kérdés, hogy mi történhetett: vagy megijedtek az autósok, vagy nem ismerik a terelőutat és egyszerűen elkerülték a belvárost.

Címlapról ajánljuk
Sayfo Omar: Afrikában nő a migrációs kedv, Európa zárja a határait

Sayfo Omar: Afrikában nő a migrációs kedv, Európa zárja a határait

Az Arab Barométer legújabb felmérése szerint az észak-afrikai országok fiatal népességének 50-70 százaléka a kivándorlást tervezi – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Migrációkutató Intézet kutatási vezetője. Sayfo Omar szerint az illegális migráció elsődleges kiváltó oka ma már nem a háború, hanem a szegénység és a klímaváltozás.

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A mostani vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint a jelenlegi alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés. A külpolitikai szakértő szerint Kamala Harrisnek nem volt vesztenivalója, és jól élt a lehetőséggel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Vasúti utópiát épít ki az EU, lefő a kávé az autópályáknak

Vasúti utópiát épít ki az EU, lefő a kávé az autópályáknak

Ha megvalósul Mario Draghi versenyképességi csomagja, teljesen átalakulhat az Európai Unió közlekedése, amelyben a gyorsított és nagy sebességű vasutak az egész kontinenst behálóznak, kihívót támasztva a légi közlekedésnek és jelentősen hatékonyabbá téve a teherszállítást. Az uniós reformterv a fejlesztések finanszírozását is átalakítaná, hogy akár 10 óra eljussunk Párizsból Varsóba. Mindez nemcsak az emberek kényelmén javítana, hanem hatalmas növekedési potenciállal kecsegteti az EU megfáradt gazdaságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×