eur:
396.49
usd:
359.83
bux:
71905.87
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Meg vannak számlálva a Szabadság hídi forgalom napjai

Szombaton terheléspróbákkal elkezdődik a Szabadság híd felújítása - jelentette be Dancs Gábor, a fővárosi önkormányzat közlekedési tanácsnoka. A munka augusztus 21-ig a forgalom zavarása nélkül folyik majd, akkortól viszont több mint egy évre teljesen lezárják a hidat.

Szombat és vasárnap éjjel próbaterheléses vizsgálatokat tartanak, ez az esti órákban már forgalomkorlátozással jár. Május 2-án korrózióvédelmi munkák kezdődnek, de még emiatt sem kell lényegesen korlátozni a közlekedést a hídon.

A fővárosi önkormányzat közlekedési tanácsnoka elmondta: a villamos- és autós forgalom egészen augusztus 20-ig a jelenlegi rend szerint fennmarad, a gyalogosok egyszer az északi, máskor a déli oldalon mehetnek át a túlpartra.

Augusztus 21-én viszont az egész hidat lezárják, ekkor kezdik el a szerkezeti elemek és a vízvezeték cseréjét.

A felújítással várhatóan 2008 őszére elkészülnek, de a metróépítés ütemétől függ, mikor indulhat újra a forgalom, a jelenlegi tervek 15 hónap lezárással számolnak, vagyis 2008 végén - 2009 elején nyílhat meg ismét a híd - fejtette ki Dancs Gábor.

A villamossín megmarad a hídon, sőt ezt is kicserélik, vagyis hosszabb távon is számolnak a villamos pályának ezzel az elemével - hangsúlyozta a közlekedési tanácsnok, aki közölte azt is: a teljes beruházás költsége 4 milliárd forint plusz áfa, a víznyomó csövek cseréje ennek tizedébe kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×