eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Három fővárosi kórház összevonását javasolják

Ötmilliárd forintot kér a Fővárosi Önkormányzat a kormánytól a kórházi szerkezetváltozáshoz szükséges intézményi feladatátvállalásokra, műszerek átköltöztetésére, fejlesztésre, és további kétmilliárdot az elbocsátott egészségügyi dolgozók végkielégítésére. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes bejelentette: kezdeményezi a Szent János, a Szent Margit és a Budai Gyermekkórház összevonását.

Összesen hétmilliárd forintot vár el a kormányzattól a főváros a budapesti egészségügyi átszervezések miatt - közölte Horváth Csaba főpolgármester-helyettes. Kifejtette: közel ötmilliárd forint az ágyszámstruktúra változásának költsége, kétmilliárd forintot pedig a végkielégítésekre kell fordítani.

Az InfoRádió kérdésére a politikus elmondta: a 860 budapesti egészségügyi dolgozó menesztése folyamatos júniusig. A betegellátás biztonsága érdekében a főváros 10 százalékos szülészeti-nőgyógyászati kapacitásnövekedéssel számol.

Negyven százalékkal csökkent a szülészeti kapacitás, de ez nem elfogadható, ezért felülvizsgálatot kezdeményeztünk a kérdésben - jelentette ki a főpolgármester-helyettes.

Horváth Csaba sürgette a Szent János, a Szent Margit, és a Budai Gyermekkórház összevonását. Hangsúlyozta: a három intézményből jöhet létre az észak-budai integrált kórház, amely három telephelyen fog működni, de egy igazgatást kapna. A Fővárosi Közgyűlés jövő héten tárgyal a javaslatról - tette hozzá a politikus.

A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy szeretnének képet kapni a budapestiek életminőségéről, ezért a jövőben évente mérik majd a kultúrához, az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, és statisztikát készítenek az ezeket befolyásoló tényezőkről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×