eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Demszky: az unió is ad pénzt a 4-es metróra

Az Európai Unió kohéziós alapjának támogatásával valósulhat meg a 4-es metró - közölte a főpolgármester. Demszky Gábor erről Brüsszelben tárgyalt az EU közlekedési biztosával is.

A megbeszélés eredménye, hogy az unió biztosan támogatja a 4-es metrót, a 3-as és az 1-es villamosok útvonalainak meghosszabbítását, valamint az 5-ös gyorsvasutat, azaz a csepeli és a szentendrei HÉV összekötését - közölte a főpolgármester.

Demszky Gábor 2010-re teljes körű csatornázottságot ígért a fővárosban, amelynek megvalósítása csaknem 10 milliárd forintba kerül.

Budapesten nemrég készült el egy csatornarekonstrukció, csaknem 2 kilométeres szakaszon. Jelenleg 50 százalék körüli a szennyvíztisztítás mértéke Budapesten.

Jórészt uniós forrásból épül meg a csepeli és a dél-budai regionális szennyvíztisztító.

A főpolgármester-helyettes közben javaslatot tett egy észak-budai integrált kórház létrehozására. Horváth Csaba elképzelése szerint a Szent János, a Szent Margit Kórházat és a Budai Gyermekkórházat magában foglaló intézmény egy igazgatást kapna, de telephelyszerűen működne a jövőben. A Fővárosi Közgyűlés jövő héten tárgyal a javaslatról - tette hozzá a politikus.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×