eur:
393.8
usd:
355.34
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Kökény: marad a korábbi finanszírozási rend

Az új egészségbiztosítási szerződést alá nem író kórházak is működhetnek tovább - egy régi típusú finanszírozási rend szerint. A nem szerződő kórházak kevesebb pénzből gazdálkodhatnak és pályázási lehetőségektől esnek el, jelentette ki Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa szerdán.

Az ellátási szerződést alá nem író kórházaknál megmarad a korábbi finanszírozási rend, ám ez azt jelenti, hogy kevesebb forrásból gazdálkodhatnak az intézmények - közölte Kökény.

Kökény Mihály súlyos felelőtlenségnek nevezte, ha bármilyen politikai megfontolásból nem írják alá a szerződéseket.

Ahol nem írják alá a szerződést, ott átmenetileg egy régi típusú finanszírozási rend szerint kell finanszírozni. Azok az önkormányzati fenntartású kórházak, amelyek nem írják alá a szerződést, elesnek olyan lehetőségektől, mint például a fejlesztési pályázaton való részvétel, amely a napokban nyílik meg - mondta az MSZP-s politikus.

Kökény hozzátette: a régi finanszírozási rend valamivel rosszabb pozíciót jelent, mert áprilistól már érvényesek az új alapdíjak, valamint a kiegészítő és más juttatások.

A szakpolitikus továbbá kijelentette: az ellátás zavart nem szenvedhet, a beteget fogadni kell akkor is, ha nincsenek aláírt szerződések. Az egészségbiztosítás mindenképpen garantálni fogja az ellátást.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter múlt csütörtökön ismertette a kórházigazgatókkal az intézményeik fenntartásáról szóló új szerződéseket.

A finanszírozási szerződéstervezeteket a jogszabály alapján március 31-ig kell aláírva visszaküldeni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, április elsejétől ugyanis már működnie kell az új kórházi struktúrának.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint több tucat kórház nem írná alá ezt a dokumentumot.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×