eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Már közöttünk vannak az apró gyilkosok

Idén hónapokkal korábban kezdődött a kullancsszezon, ugyanis az enyhe tél miatt a tavalyi kullancsok átvészelték a telet - mondta el Kapiller Zoltán az InfoRádióban. A Magyar Kullancs Szövetség Közhasznú Egyesületének elnöke kifejtette: aki természetbe megy, védekezzen a kullancsok ellen.

Idén enyhe volt a tél, így nem pusztultak el a kullancsok - mondta el Kapiller Zoltán.

A Magyar Kullancs Szövetség Közhasznú Egyesületének elnöke hozzátette, hogy egyre melegebb van, emiatt sokkal korábban aktivizálódnak a kullancslárvák.

Kapiller Zoltán azt tanácsolja, hogy aki természetbe megy, mindenképpen védekezzen a kullancsok ellen.

Hangsúlyozta: zárt öltözetben érdemes kirándulni menni, valamint mindenkinél legyen patikában kapható kullancseltávolító kanál.

A kullancsok több fertőző betegséget is terjesztenek, amelyek az emberre és az állatra is veszélyesek lehetnek - mondta Kapiller Zoltán.

A védőoltás a kullancs által terjesztett agyhártya- és agyvelőgyulladás ellen véd, de a többi fertőzőbetegség ellen nem  - közölte Kapiller Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×